Hoe ik werk


· Vooraf ·

Elkaar leren kennen

Heel leuk om jullie vooraf al goed te leren kennen!

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen, wat zijn dingen die jullie graag samen doen? Als fotograaf ben ik immers bij alle belangrijke momenten op jullie dag. Soms wil je zelfs foto's van momenten waar niet eens je familie of beste vrienden bij zijn. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als ik we van elkaar weten wie we zijn. En dat helpt ook weer in het maken van mooie foto’s.

Voor jullie bruiloft spreek ik dus graag met jullie af. Misschien – als jullie al zo ver zijn met de voorbereidingen – op jullie trouwlocatie?

En, om te zorgen dat jullie op jullie bruiloft helemaal comfortabel voor de camera staan, kunnen we natuurlijk ook altijd een pre-wedding shoot plannen.

Wat staat er op de planning?

We bespreken hoe jullie bruiloft eruit ziet: de planning van de dag, locaties en de gasten die sowieso moeten worden vastgelegd. Daarbij denk ik graag met jullie mee. Wat zijn de beste tijden om foto's te maken, hoe lang hebben we nodig?

Soms zijn er ook situaties waar ik als fotograaf rekening mee moet houden, zoals spanningen in de familie of het missen van een belangrijk persoon.

En ik hoor ook graag of jullie speciale foto's in gedachten hebben, zoals een bepaalde foto met de trouwjurk of beeld in de omgeving.

· Today is the day ·

Onzichtbaar én gezellig

Ik doe mijn werk goed als jullie eigenlijk niet echt door hebben dat ik op jullie bruiloft rondloop. Maar, omdat ik tegelijkertijd de enige onbekende aanwezige ben, probeer ik ook direct contact te leggen met belangrijke gasten.

Een grapje met de ceremoniemeesters, even kletsen met jullie ouders. Daardoor vergeten jullie mijn aanwezigheid sneller én voel ik me ongeremder in het geven van kleine instructies om hét perfecte plaatje te schieten.

Nog best lachen, zo’n fotoshoot

De meesten van ons werken niet als model. En zijn dus ook niet bepaald comfortabel voor de camera. Toch moet het vooral leuk zijn als we samen op pad gaan. Het is immers de dag van jullie leven!

Ik doe dus mijn best om het maken ook echt leuk te maken. Ik laat jullie op elkaar focussen, lachen en bewegen. Met spontane momenten, of duidelijke opdrachten. Zodat jullie echt het gevoel hebben dat je weet wat je moet doen. Zo probeer ik jullie op je gemak te stellen én te zorgen voor natuurlijke en spontane foto’s.

En dan, na een tijdje, vergeet je misschien zelfs dat dat allemaal wordt vastgelegd. 

· En daarna? ·

Al snel wat plaatjes

Het liefst willen jullie de foto’s zo snel mogelijk hebben, dat snap ik heel goed. Als je dan tóch de hele dag een fotograaf om je heen hebt, wil je immers liever die foto's delen dan een kiekje van je telefoon.

Daarom stuur ik jullie binnen een paar dagen na de bruiloft alvast 10 à 15 foto’s.

Een uitgebreide selectie

Mijn streven is om jullie binnen 4 weken na de bruiloft een uitgebreide selectie te sturen. Denk aan zo’n 300 tot 400 foto’s. Bewerkt en in hoogwaardige kwaliteit.

Klaar om de mooie herinneringen op te halen!

Natuurlijk fotografeer ik ook graag jullie bruiloft

Ik denk mee, adviseer en deel mijn ervaring met jullie. Zodat jullie met natuurlijke en spontane foto's een fantastische herinnering hebben aan jullie dag.